|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
MUNERA 3


 

Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30

VIZITKA

Nahajate se tukaj

  KARIERNI DAN - DAN ZAME 2018

  V četrtek, 20.12. 2018, smo na Višji strokovni šoli Grm Novo mesto izvedli Karierni dan za študente – Dan zame. Dogodek, katerega osrednja tema bila »Dan po diplomi«, smo izvedli v sodelovanju z direktorjem Adrie Ankaran, dr. Alešem Semejo, kot snovalca projekta Dan po diplomi, Telekomom Slovenije, Vzajemno in Prvo Osebno zavarovalnico.  Projekt Dan po diplomi je bil prvič predstavljen najprej v Ljubljani, nato v Celju, na Dolenjskem pa smo jih gostili prvič.
  V uvodu Kariernega dne, je ravnateljica Helena Jurše Rogelj študentom, kot je to v navadi vsako leto, predstavila Erasmus projekt. Študent Aleksander Mlakar, ki je bil na Erasmus praksi v Avstriji, pa je predstavil svojo izkušnjo, z namenom spodbuditi naše študente k internacionalizaciji.
  Drugi del dopoldneva je orisal direktor Adrie Ankaran, dr. Aleš Semeja. Študentom je predstavil, kako naj uspešno kandidirajo za delovno mesto, kako se naj pripravijo na izbirni postopek pri delodajalcih, kako obdržati službo in graditi kariero. Spregovoril je tudi o najpogostejših zmotah mladih o podjetništvu ter ključnih vprašanjih, ki si jih naj postavi oseba pred pričetkom samostojne podjetniške poti. Vodja kadrovske službe na Telekomu Slovenijegospa Mateja Matzele Golob, je predstavila, kako izbirajo nove kadre v njihovem podjetju, na kaj naj bodo kandidati pozorni ob prijavi na delovno mesto in na zaposlitvenem razgovoru. Gospod Simon Šketa, ki v Telekomu Slovenije skrbi za socialna omrežja, je izpostavil, zakaj je pomembno, da imajo iskalci zaposlitve svoje profile na družbenih omrežjih, kot so LinkedIn, Facebook, Instagram. Mladim je dal koristne predloge, kako uporabljati omrežja z namenom, da pridobijo novo službo. Gospod Mladen Radojčič in gospod Slavko Snedec iz Vzajemne sta predstavila, za katera tveganja je vredno skleniti zavarovanje. Gospod Žiga Godec iz Prve Osebne zavarovalnice pa je predstavil možnosti investiranja za varno prihodnost.
  Dogodek smo zaključili s kosilom v šolski jedilnici, ki ga vsakoletno pripravimo za študente ob zaključku koledarskega leta.
  Akterje projekta Dan po diplomi smo se odločili povabiti na našo Višjo šolo Grm, saj želimo našim študentom pomagati, da bi začeli pravi čas razmišljati o lastni karieri in teme obravnavati z vidika, ki jim običajno ostaja skrit.
   Več informacij na Danpodiplomi.si