|  DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    GRMIS    |    ADMINISTRACIJA  
MUNERA 3


 

Prijava
KONTAKTNE INFORMACIJE

VIŠJA STROKOVNA ŠOLA
Grm Novo mesto - 
center biotehnike in turizma  
Sevno 13
8000 Novo mesto
Tel: 07 39 34 734
Fax: 07 39 34 710
e-mail: referat-grm@guest.arnes.si

URADNE URE REFERATA:
vsak delovnik od 9:00 do 10:30

VIZITKA

Nahajate se tukaj

  NFM


  Izmenjava predavateljev z namenom poučevanja         

  ISLANDIJA 2015

  V času zimskih počitnic so se trije predavatelji Višje strokovne šole Grm, Irena Kurajić, Sebastjan Repnik in Barbara Turk, odpravili na Islandijo, da bi v okviru Norveškega finančnega mehanizma izvedli predavanja na temo abiotskih dejavnikov okolja, turizma in dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.
  Po prihodu v glavno mesto Reykjavik smo ugotovili, da je življenje na Islandiji popolnoma drugačno kot pri nas v Sloveniji. Po dnevu privajanja na razmere smo se podali z avtom na skoraj skrajni sever otoka, v drugo največje mesto na Islandiji, v Isafjordur.
  Naša predavanja so bila uspešna, udeleženci zadovoljni, predvsem pa direktor University Centra of Westfjords, kjer smo gostovali.
  Naslednje dni smo poleg predavanj obiskali še Fakulteto za kmetijstvo, uspešnejše kmetije ter manjše nastanitvene obrate na poti med obema mestoma.
  Naš gostitelj nam je po osmih dneh gostoljubja vrnil obisk in se prepričal, da je Slovenija res tako lepa dežela, kot smo mu govorili. Tudi on je med študenti izvedel predavanja, prav tako pa je o pomembnosti in načinu pridobivanja študentov iz tujine govoril z vodstvom šole.